5.12.2018. 11:40
0
Američka vojska na granici s Meksikom do kraja januara
Američki ministar odbrane James Mattis odobrio je zahtjev za produljenjem angažiranja vojnika na granici SAD-a s Meksikom do kraja januara, potvrdio je neimenovani američki dužnosnik.

Američki dužnosnik je, govoreći pod uvjetom da ostane neimenovan, rekao da će potpora graničnoj policiji uključivati popravljanje žičane ograde, medicinsku potporu, angažiranje vojne policije te osiguranje sigurnosti i transporta za granične ophodnje, prenosi agencija Reuters.

Trenutno odobrenje za raspoređivanje aktivnih vojnika na granici s Meksikom istječe 15. decembra, a produljenje se i očekivalo, konstatira britanska agencija.

Zahtjev za produljenjem angažmana vojnika za dodatnih 45 dana uputilo je američko Ministarstvo unutarnje sigurnosti.

Najmanje 5.400 vojnika je raspoređeno na granici s Meksikom u Kaliforniji, Teksasu i Arizoni po naredbi predsjednika Donalda Trumpa kao odgovor na karavane migranata koje su se iz Središnje Amerike zaputile prema Sjedinjenim Američkim Državama. 

Prema navodima neimenovanog dužnosnika, broj vojnika trebao bi biti smanjen na 4.000, prenosi Al Jazeera Balkans. 



(FENA / Lejla Trle) 

SADMeksiko
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.