5.12.2018. 12:34
0
Zbog nasilnih protesta u Francuskoj: Trump se narugao predsjedniku Macronu
Američki predsjednik Donald Trump narugao se svojem kolegi francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu na Twitteru zbog problema s nasilnim protestima protiv povećanja poreza na gorivo u Francuskoj.

“Drago mi je da su se moj prijatelj @EmmanuelMacron i demonstranti u Parizu složili s mojim zaključkom otprije dvije godine”, napisao je Trump u tvitu u utorak.

“Pariški sporazum užasno je manjkav jer povećava cijene energenata za odgovorne zemlje dok prikriva neke od najgorih zagađivača”, poručio je Trump, referišući se na globalni sporazum o okolišu sastavljen u Parizu 2015. godine, prenosi “Hina”.

Ranije ove sedmice, francuski premijer Edouard Philippe odlučio je odgoditi povećanje poreza na gorivo na barem šest mjeseci kao odgovor na proteste koji traju već sedmicama i često su nasilni, a taj potez tako je postao prvi veći zaokret u politici Makronove administracije u 18 mjeseci koliko je na vlasti.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.