9.12.2018. 19:29
0
Pariška nedjelja: Apokaliptične scene u gradu ljubavi nakon protesta "žutih prsluka"
I ove nedjelje radnici Pariza čistili su ulice i odnosili izgorjele automobile nakon još jednog nasilnog protesta “žutih prsluka” i najave predsjednika Emmanueal Macrona da će se obratiti naciji sljedeće sedmice, prenose agencije.

Jučerašnji protest ponovo je rezultirao razbijanjem auta i izloga trgovina i restorana, na kojima su ispisivani slogani protiv Macrona. Sve to danas su morali čistiti radnici. 

- Nećeš izdržati do Božića - grafit je ispisan na trgovini nedaleko od Elizejskih polja, upućen predsjedniku Makronu, koji se sve više kritizira i zato što se još nije obratio javnosti otkako je eskaliralo nasilje demonstranata. 

- Ovaj haos mora završiti - rekao je doktor Andre Juillar, dok je jutros pokraj Ajfelovog tornja stajao u redu u pekari, koja je u subotu bila zatvorena radi sigurnosnih razloga.

I vlasnik dviju trgovina u centru Pariza Gregory Caray želi da nasilje na pariskim ulicama prestane. Izjavio je da je osjetio olakšanje kad je vidio da izlozi njegovih trgovina nisu uništeni, no drvene ploče kojima je zaštitio staklo bile su ispisane grafitima.

Macron se naciji posljednji put obratio 27. novembra, kad je rekao da neće odustati od svojih namjera, no na kraju je ipak ustuknuo te je vlada povukla prijedlog povećanja cijene goriva da bi smirila demonstrante, prenosi Index.hr.







(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.