9.12.2018. 22:17
0
''Predsjednik Republike treba progovoriti, i to uskoro''
Alain Juppe, gradonačelnik Bordeauxa, poprišta nemira tokom protesta žutih prsluka u subotu navečer, u nedjelju je rekao kako smatra da francuski predsjednik Emmanuel Macron mora "konkretno odgovoriti na neka legitimna očekivanja", da mora održati "odlučan govor" upućen Francuzima, ali istovremeno pokazati "razumijevanje i empatiju".

Juppe, koji je u nedjelju prošetao ulicama Bordeauxa koje su najviše stradale u protestima, kazao je i da bi "žuti prsluci odgovorni za nerede trebali prestati pozivati na proteste", jer to znači "pozvati razbijače na daljnje akcije" te "riskirati da se urbana gerila otme kontroli".

"Ovi neredi trebaju se prekinuti", tweetao je Jupee u nedjelju ujutro.

"Predsjednik Republike treba progovoriti, i to uskoro. Francuskinjama i Francuzima mora uputiti odlučan govor", kazao je novinarima. "Taj govor mora biti snažan i odlučan, no istovremeno iz njega trebaju izvirati razumijevanje i empatija jer brojni zahtjevi 'žutih prsluka' zavređuju razmatranje", kazao je Juppe.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.