10.12.2018. 8:53
0
Razminirano mjesto Isusova krštenja kod rijeke Jordan
Tri samostana na lokaciji za koju se smatra da je mjesto Isusova krštenja kod rijeke Jordan razminirana su te im se može ponovo pristupiti nakon 50 godina, javila je agencija dpa.

Britanska organizacija Halo Foundation sarađivala je od proljeća s izraelskim ministrom obrane u razminiranju prostora oko Qasr al-Yahuda.

"Razminiravanje na mjestu krštenja - prostoru koji je važan za mnoge - jedinstven je i predivan posao", rekao je Marcel Aviv, šef izraelske agencije za razminiravanje. 

Mjesto za koje se smatra kako je tu prije 2.000 godina kršten Isus Krist, nalazi se na Zapadnoj obali blizu granice s Jordanom.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.