12.12.2018. 8:40
1
Poznat identitet teroriste iz Strazbura, policija još traga za njim
Tri osobe su poginule, a 11 ih je ranjeno u terorističkom napadu koji se sinoć oko 21 sat dogodio u centru Strazbura, potvrdio je gradonačelnik Roland Ries.

Naoružani napadač otvorio je vatru u blizini Božićnog sajma te pobjegao nakon što je ranjen u okršaju s policijom.

AFP javlja kako je napadač identificiran te kako ga je okružila policija i dodaje kako je napadač odranije poznat policiji.  

Protuteroristička jedinica preuzela je istragu ovog napada. Iz ureda tužioca su poručili kako je pokrenuta istraga te da se incident vodi kao teroristički napad, prenose agencije.  

BFM TV javlja kako je napadač identificiran kao Cherif Chekkat te ima 29 godina. Istu informaciju potvrđuje i "Le Figaro". Mediji navode i da se radi o muškarcu koji je rođen u februaru 1989. godine u Strazburu. 

Napadač je, prema pisanju francuskih medija, bio na popisu terorista koje policija prati. Policiji je, osim toga, poznat i po pljačkama i razbojništvima, prenosi Avaz.ba.

Policija je jutros u standardnom postupku pretražila njegovu kuću, a on je pobjegao kada je došla policija.

U kući su pronađena eksplozivna sredstva. 


(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.