16.12.2018. 17:44
0
Papa podržao svjetski Pakt o migracijama
Papa Franjo izrazio je danas podršku Paktu UN o migracijama i pozvao međunarodnu zajednicu da radi s “odgovornošću, solidarnošću i saosjećanjem” prema migrantima.

Obraćajuči se hiljadama vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra u Vatikanu, papa je na svojoj nedjeljnoj molitvi rekao da je svjetski Pakt za sigurnu, uređenu i redovnu migraciju, čiji cilj je da bude referentni okvir za međunarodnu zajednicu, usvojen prošle sedmice u Marakešu u Maroku.

“Nadam se, dakle, da će zahvaljujući tom svjetskom Paktu međunarodna zajednica moći da djeluje s odgovornošću, solidarnošću i saosjećanjem prema onima koji su iz raznih razloga napustili svoju zemlju”, rekao je argentinski Papa kome je odbrana migranata jedna od glavnih tema.

Više od 150 zemalja usvojilo je prošlog ponedjeljka u Marakešu UN Pakt o migracijama.

U tom dogovoru koji nije obavezujući ističu se principi odbrane ljudskih prava, djece, priznanje nacionalnog suvereniteta i navode razne opcije saradnje, razmjena informacija i stručnosti, integracije migranata i drugo, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.