20.12.2018. 21:16
0
Dvorac Versaj bit će zatvoren zbog protesta žutih prsluka
Imanje i dvorac Versaj kod Pariza biće zatvoreni u subotu zbog najavljenog protesta “žutih prsluka” na tom području, saopštile su uprava dvorca i lokalna policijska prefektura.

Lokalni zvaničnik Žan-Žak Bro će sjutra novinarima predstaviti kakve će biti mjere bezbjednosti kod dvorca Versaj u subotu kada je predviđen protest.

To vanredno zatvaranje dvorca nekadašnjih kraljeva Francuske, dio je preventivnih mjera.

Na društvenim mrežama se posljednjih dana sve više poziva na skup u Versaju.

Jedan od portparola “Žutih prsluka” Erik Drouet rekao je da bi skup trebalo da bude održan na simboličnom mjestu ispred dvorca, gdje je 1789. godine bio protest protiv tadašnjeg kralja Luja 16 u jeku Francuske buržoaske revolucije, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.