23.12.2018. 17:13
0
Macron "duboko žali" zbog Trumpove odluke da povuče Ameriknce iz Sirije
Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je u nedjelju da duboko žali zbog odluke predsjednika Donalda Trumpa da povuče američke vojnike iz Sirije.

U iznenadnoj odluci, Trump je objavio u srijedu da bi Washington mogao povući otprilike 2.000 američkih vojnika u Siriji, izazivajući nelagodu među američkim saveznicima.

- Duboko žalim zbog odluke SAD donešene o Siriji - izjavio je Macron tokom konferencije za novinare u Čadu.

- Biti saveznci znači boriti se rame uz rame. To je najbitnija stvar za zapovjednika vojske i šefa države. Saveznik bi trebao biti pouzdan - izjavio je francuski čelnik.

Macron je istaknuo značaj borbe Sirijskih demokratskih snaga pod kurdskim vodstvom, koje su preotele velike površine sjeverne i istočne Sirije od džihadista Islamske države.

- Pozivam sve da ne zaborave šta im dugujemo - kazao je.

Američki zvaničnici pravdaju odluku riječima da je Islamska država poražena, prenosi Reuters.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.