24.12.2018. 17:30
0
Libija - Ekshumirana 34 tijela etiopska hrišćana iz masovne grobnice ISIL-a
Tijela 34 etiopska hrišćana koje su u Libiji pogubili pripadnici Islamske države 2015. godine ekshumirana su iz masovne grobnice, saopćile su danas libijske vlasti.

Grobnica je prekopana u nedjelju, nakon informacije dobijene tokom istraga uhapšenih pripadnika ISIL-a, saopćio je Odjel za krivične istrage (CID) libijskog ministarstva unutrašnjih poslova na Facebook stranici.

Snimak prikazan na društvenim mrežama u aprilu 2015. godine prikazuje militante ISIL-a kako pucaju i odrubljuju glave hrišćanima u narandžastim odjelima na plaži.

CID je objavio fotografije masovne grobnice snimljene s dronom, na farmi u blizini priobalnog grada Sirte.

Tijela će biti prebačena u Etiopiju "kada se domaće i međunarodne zakonske procedure dovrše", saopćio je CID. Stotine hiljada ljudi emigriralo je iz subsaharske Afrike u Libiji u posljednjim godinama, od kojih su mnogi krenuli s nadom da će se domoći Evrope.

Islamska država preuzela je kontrolu nad Sirteom, rodnim gradom bivšeg libijskog čelnika Muammara Gaddafija, i izgubila je vlast nad gradom krajem 2016. od lokalnih snaga podržanih američkim zračnim udarima, prenosi agencija Reuters.


(FENA / Lejla Trle) 

ISILLibija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.