30.12.2018. 11:07
0
Trump optužio demokrate za smrt dvoje djece na granici
Američki predsjednik Donald Trump optužio je demokrate da su odgovorne za smrt dvoje djece imigranata na granici.

Smrt djece ili drugih na granici striktno je krivica demokrata i njihove patetične imigracione politike, koja omogućava ljudima da krenu na dug put misleći da mogu da uđu u našu zemlju ilegalno. Ne mogu. Da imamo zid ne bi ni pokušali - napisao je Trump na Twitteru.

On je dodao da je dvoje djece, koja su preminula na granici, bila bolesna prije nego što su predata graničnoj patroli i da je otac djevojčice rekao da dijete nije pilo vodu danima.

- Graničnoj policiji treba zid i on će sve okončati. Oni rade tako naporno, a dobijaju tako malo pohvala - naveo je on.

Osmogodišnji dječak iz Gvatemale umro je u pritvornom centru i to je drugi put ovog mjeseca da je umrlo dijete pritvorenih imigranata, poslije nedavne smrti devojčice iz iste zemlje.

Trump je u petak zaprijetio da će zatvoriti granicu s Meksikom ukoliko se demokrate u Kongresu ne slože da finansiraju izgradnju graničnog zida.

Trumpov zahtjev za novcem za izgradnju zida i odbijanje demokrata u Kongresu da mu odobre sredstva izazvali su djelimičnu blokadu rada vlade koja traje gotovo sedmicu dana, jer nije usvojen budžet za njeno finansiranje, prenosi Al Jazeera.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.