4.1.2019. 13:30
0
Pokradeni lični podaci stotina njemačkih političara
Njemački javni emiter programa RBB javio je u petak da su podaci i dokumenti koji pripadaju stotinama njemačkih političara hakirani i postavljeni na Twitteru.

RBB je javio da je curenje, tokom koga su podaci postavljani svakodnevno prije Božića na post koji je aktiviran sredinom 2017., pogodilo sve stranke u parlamentu izuzev ekstremno desničarske Alternative za Njemačku.

TV stanica prenosi kako nikakav sistem nije postojao u postavljanju podataka. Iako oni uključuju lične informacije kao što su brojevi mobitela, adrese, interne stranačke komunikacije, i u nekim slučajevima računi i detalji kreditnih kartica - od kojih su neki stari godinama, izgleda da nema politički osjetljivih dokumenata.

Nije objavljena nikakva trenutna informacija ko je odgovoran za krađu podataka, prenosi Associated Press.




(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.