7.1.2019. 13:44
0
Štrajk sigurnosnog osoblja na aerodromima u Berlinu
Sigurnosno osoblje na dva berlinska aerodroma u ponedjeljak je pokrenulo štrajk koji je doveo do prekida u avio saobraćaju.

Sindikat ver.di  pozvao je osoblje na berlinskim aerodromima Tegel i  Schoenefeld da napusti radna mjesta od pet do 8:45 sati u ponedjeljak ujutru.

Njemačka novinska agencija dpa javila je da su aviokompanije među kojima su Lufthansa, Easyjet, Ryanair i Aeroflot otkazale letove uoči štrajka.

Ver.di je saopćio da su poslodavci "isprovocirali" štrajk nudeći povišice plate od samo dva posto tokom dvije godine.

Sindikat želi da se svim radnicima koji vrše sigurnosne provjere povisi plata po satu na 20 eura. Udruženje poslodavaca BDLS navodi da bi povišica mogla biti 30 posto. 

Naredni krug pregovora trebao bi biti održan 23. januara, prenosi Associated Press.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.