8.1.2019. 8:47
0
Trump u četvrtak u posjeti granici s Meksikom
Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak će posjetiti granicu s Meksikom u trenutku pregovora o budžetu kako bi se okončala djelimična blokada rada saveznih organa izazvana nesuglasicama između Bijele kuće i Kongresa o budžetu i gradnji zida na granici.
Zbog nesuglasica s demokratama više od dvije nedjelje je djelimično blokiran rad saveznih vlasti u SAD-u.

Trump je rekao da neće popusti i da će nastaviti tražiti više od pet milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom u borbi protiv ilegalne imigracije.

- Moramo da izgradimo zid. Riječ je o bezbjednosti naše zemlje... Nemamo izbora - rekao je Trump u nedjelju dodajući da je spreman da zid bude od čelika, a ne od betona ako ti to deblokiralo pregovore o rješavanju tog pitanja.

Demokrate, koji sada imaju većinu u Predstavničkom domu Kongresa, ponovili su da se protive finansiranju zida na granici smatrajući ga "nemoralnim, skupim i neefikasnim".

Demokrate navode da žele druge vidove obezbjeđivanja granice čije bi finansiranje bilo obuhvaćeno već predviđenim sredstvima. Djelimičnom blokadom rada saveznih organa obuhvaćeno je oko 800.000 zaposlenih širom SAD-a koji su na prinudnom odmoru ili rade bez novčane nadoknade, prenosi Radio Slobodna Evropa.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.