13.1.2019. 20:15
0
"SAD i dalje traži da se kazne ubice Khashoggija"
Američki državni sekretar Mike Pompe rekao je da će SAD tražiti od saudijskog princa Mohameda bin Salmana da oni koji su ubili novinara Jamala Khashoggija budu kažnjeni zbog tog zločina.

Nastavit ćemo da razgovaramo sa saudijskim princom o tome da odgovorni za neprihvatljivo ubistvo Jamala Kahshoggija budu kažnjeni - rekao je Pompeo koji se u Dohi sastao sa s katarskim kolegom, šeikom Mohamedom Abdulrahmanom al Tanijem, javlja Glas Amerike. 

Saudijski novinar i dopisnik Washington posta Jamal Khashoggi ubijen je kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu. Rijad je najprije insistirao na verziji da je Khashoggi napustio konzulat, da bi potom priznao da je ipak tamo ubijen, ali da su za ubistvo odgovorni odmetnici.

Turska, međutim, tvrdi da je Khashoggijevo ubistvo naručio saudijski princ.

Pompeo je otputovao u Rijad poslije sastanaka u Dohi i pošto je ranije posjetio Jordan, Irak, Egipat, Bahrein i UAE.

U Dohi je Pompeo pozvao zemlje tog regiona da prestanu s bojkotom Katara koji traje mesecima.

- I predsjednik Trump i ja mislimo da je ovaj spor otišao predaleko - rakao je Pompeo.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.