14.1.2019. 18:16
0
Aoun: Stabilnost Libana zavisi od američke podrške pravednom mirovnom procesu
Libanski predsjednik Michel Aoun izjavio je u ponedjeljak da libanska stabilnost zavisi od američke podrške pravednom mirovnom procesu na Bliskom istoku koji bi osigurao stabilnost libanskih južnih granica.

Aoun je kazao kako se nada da će se napori na definiranju granica s Izraelom uskoro nastaviti, saopćeno je na websiteu libanskog predsjesdničkog ureda. 

Libanske granice s Izraelom definirane su duž Plave linije koju su stvorile Ujedinjene nacije u 2.000. godini u svrhu utvrđivanja potpunog izraelskog povlačenja iz Libana.

Aoun je dao tu izjavu tokom posjete Libanu američkog državnog podskretara za politička pitanja Davida Halea.

Aoun je istaknuo Haleu da je Liban u procesu provođenja finansijskih i ekonomskih reformi jačanjem proizvodnog sektora i kampanje protiv korupcije, prenosi Xinhua.


(FENA/Amila Alijagić)

Liban
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.