15.1.2019. 16:30
0
Iz Kremlja poručili: Donald Trump ne radi za Rusiju!
Kremlj je u utorak negirao navode da je američki predsjednik Donald Trump mogao djelovati kao ruski agent.

- To je teorija zavjere, koja nema veze s realnošću - izjavio je portparol  Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za novine Argumenti i Fakti.

- Sjedinjene Države nalaze se u jedinstvenoj situaciji, i društvo i vlada su podjeljeni, i kao rezultat toga, Trump mora raditi u teškim okolnostima - kazao je Peskov.

U petak je New York Times javio da su američke obavještajne službe pokrenule istragu navoda da je Trump mogao djelovati kao ruski agent i radio je, svjesno ili nesvjesno,  protiv američkih interesa kada je smjenio čelnika FBI-ja Jamesa Comeya u 2017.

Trump je u ponedjeljak negirao te navode.

- Nikada nisam radio za Rusiju. Mislim da je žalosno što ste mi uopće postavili takvo pitanje, to je jedna velika prljava obmana. To je samo obmana - izjavio je Trump novinarima u Washingtonu, prenosi Xinhua.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.