18.1.2019. 19:43
0
U Siriji poginulo najmanje 12 osoba od eksplozije
Najmanje 12 ljudi poginulo je od eksplozije ispred prostorija koje pripadaju grupi povezanoj sa El-Kaidom na sjeverozapadu Sirije, saopćili su aktivisti sirijske opozicije iz grupe "Smart News".

Sirijski opservatorij za ljudska prava i "Smart News" saopćili su da se eksplozija dogodila danas na južnom kraju sirijskog grada Idlib, koji je pod kontrolom sirijskih pobunjenika.  

Eksplozija je uslijedila sedam dana nakon što su militanti grupe Hayat tarir el sham, koja je povezana sa Al-Qaidom, preuzeli kontrolu nad pokrajinom Idlib i okolnim selima.

Prije preuzimanja kontrole, militanti su prisilili rivale pobunjenike da prihvate sporazum o civilnoj administraciji pod vodstvom Hayat tarir el shama u tom području.

Iz Opservatorija je saopćeno da je u napadu poginulo 11 ljudi, uključujući sedam islamista, dok "Smart News" tvrdi da je poginulo 12 osoba, od kojih su mnogi militanti.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.