19.1.2019. 19:00
0
Merkel: Radiću sve da Britanija dobije dogovor
Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će uraditi sve što može kako bi Velika Britanija napustila Evropsku uniju uz dogovor, dodajući da osjeća odgovornost za “razuman” Brexit.

“Radiću do posljednjeg dana da nađem rješenje i dogovor za britanski izlazak iz EU i radiću ka tome da imamo najbolji mogući odnos”, rekla je njemačka kancelarka.

Kako kaže, poštuje odluku Velike Britanije da napusti blok.

“Imamo odogovornost da proces izlaska učinimo takvim da ljudi za 50 godina ne odmahuju glavom i kažu zašto nisu bili u položaju da naprave kompromis”, rekla je Merkelova.

Njemačka kancelarka je ranije izjavila da je na premijerki Britanije Terezi Mej da odluči u kom pravcu će ići Brexit, prenosi CDM.

Mejova je u parlamentu doživjela poraz, kada je njen predlog o dogovoru o Brexitu velikom većinom odbijen, mada je potom izglasano povjerenje njenoj vladi.




(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.