20.1.2019. 8:19
0
Donald Trump o susretu sa Kim Jong Unom: Izabrali smo zemlju, njezino ime ćete uskoro saznati!
Američki predsjednik Donald Trump je danas rekao da je određeno gdje će se krajem februara održati njegov susret sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom, ali nije otkrio o kojoj je zemlji riječ, pri čemu je istaknuo da je postignut "velik napredak" u vezi s denuklearizacijom.

"Izabrali smo zemlju, njezino ime ćete uskoro doznati", rekao je Trump u vrtu Bijele kuće, prenosi Reuters.

Dan ranije američka administracija je objavila da će se Trump s Kim Jong-unom drugi put sastati "krajem februara". Ta je informacija objavljena nakon susreta američkog predsjednika s najbližim saradnikom sjevernokorejskog vođe, generalom Kim Yong-cholom.

Vijetnam je potvrdio da je voljan biti domaćin tog drugog samita, nakon prvog održanog 12. juna 2018. u Singapuru. Tajland i Mongolija također su se spominjali kao mogući domaćini.

"Postigli smo velik napredak na polju denuklearizacije" Sjeverne Koreje, rekao je Trump. "Stvari se jako dobro razvijaju sa Sjevernom Korejom", dodao je.

U Singapuru, gdje je održan prvi samit nekog aktuelnog američkog predsjednika i nasljednika dinastije Kim koja vlada Sjevernom Korejom, Kim Jong-un se  obavezao na "potpunu denuklearizaciju Korejskog poluotoka".

No nakon toga nije zabilježen gotovo nikakav konkretan pomak.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.