20.1.2019. 19:34
0
Broj žrtava u eksploziji naftovoda u Meksiku porastao na 79
Najmanje 79 osoba poginulo je u požaru koji je izbio na naftovodu u centralnom dijelu Meksika, saopštili su danas zvaničnici novi bilans žrtava. U požaru koji je izbio u petak u mestu Tlauelilpan u meksičkoj državi Idalgo teško je povrijeđena 81 osoba, rekao je danas ministar zdravlja Meksika, Jorge Alcocer.

Nesreća se dogodila dok je veliki broj ljudi skupljao gorivo koje je curilo, pošto su naftovod probušili kradljivci. 

Na snimcima se vide desetine meštana kako se okupljaju da sakupe procurilu naftu, a atmosfera je bila gotovo festivalska. Zatim se vidjelo kako izbija požar i kako naftovod gori i čulo se vrištanje ljudi.

Predsjednik Meksika, Andrés Manuel López Obrador pokrenuo je ofanzivu protiv krađe nafte kad je preuzeo dužnost 1. decembra. 

Lopovi su izbušili 12.581 ilegalnu rupu u naftovodima u prvih deset mjeseci 2018. godine, a vlasti su rasporedile 3.200 marinaca da čuvaju naftovode i rafinerije. Zbog ove ilegalne industrije država je izgubila oko tri milijarde dolara 2017. godine, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.