23.1.2019. 14:58
0
Maas: Njemačka očekuje od Rusije da prestane s kršenjima INF-a
Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas izjavio je u srijedu da je raspravljao o sporazumu o razoružanju INF s Rusijom i kako je jasno stavio do znanja da očekuje od Moskve da prestane s kršenjima sporazuma kako bi imao šansi za opstanak.

Razgovarao sam s ruskim kolegom o tome i poručio mu kako očekujemo od Rusije da ispravi svoja kršenja sporazuma o eliminiranju krstarećih projektila kako bi INF još imao šansi za opstanak - kazao je Maas.

Rusija je priznala postojanje sistema krstarećih projektila koji je nagnao Washington da objavi da napušta sporazum INF iz 1987. godine, ali je negirala da time krši sporazum, saopćili su u ponedjeljak američki zvaničnici i diplomati NATO-a, prenosi Reuters.

Sporazum o eliminaciji nuklearnih projektila kratkog i srednjeg dometa (INF) sklopljen je 1987. i brani rakete s dometom od 500 do 5.500 kilometara.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.