23.1.2019. 19:04
1
Bill Gates: Najbolje što sam uradio, 10 milijardi dolara pretvorio u 200
Tokom prošle dvije decenije, Fondacija Bill & Melinda Gates donirala je nešto više od 10 milijardi dolara, uglavnom u tri sektora: Savez za vakcine, Fond za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije i Inicijativu za iskorenjivanje bolesti.

- Smatram da je to bio dobitak 20:1, što je donijelo 200 milijardi dolara tokom tih 20 godina - rekao je Bill Gates, suosnivač "Microsofta" na forumu u Davosu.  

Gates je ponovio ono što je rekao u jednom od svojih kolumni pod naslovom „Najbolja investicija koju sam ikada napravio“, i dodao da bi isti iznos od 10 milijardi dolara uložen u S&P 500 porastao na samo 17 milijardi dolara, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

Bill Gates
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.