28.1.2019. 22:38
0
U urušavanju hotela tokom svadbe u Peruu poginulo 15 osoba
Najmanje 15 osoba je poginulo, a 34 su ozlijeđene u urušavanju hotela u kojem se održavala svadba na jugu Perua.

U saopćenju se navodi da se u nedjelju urušio potporni zid i krov hotela u kojem se održavala svadba kojoj je prisustvovalo oko stotinu osoba.

Na mjestu nesreće poginulo je 13 osoba, dok su dvije preminule u bolnici.

Šef Civilne zaštite Jorge Chavez saopćio je da su obilne padavine najvjerovatniji uzrok nesreće.

Spasilačke ekipe su i dalje na terenu i tragaju za eventualnim novim žrtvama pod ruševinama hotela. Nesreća se dogodila u hotelu Alhambra u andskom gradu Abancayu, gdje posljednjih pet dana padaju jake kiše.

Rusby Zela, voditeljica lokalne civilne obrane, rekla je da su kiše uzrokovale klizište koje je udarilo u potporni zid hotela, prenosi Dailymail.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.