8.2.2019. 21:36
0
Maduro: Evropska unija nas uopće ne sluša, osuđena je na propast
Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro odbacio je ideološku prirodu saopštenja Međunarodne kontakt grupe za Venecuelu, ali je rekao da je Vlada spremna da pregovara "sa svakim bilo kada".

Maduro je na konferenciji za novinare u Karakasu rekao da Venecuela podržava dijalog koji su predložile države Meksiko, Urugvaj, Bolivija i Zajednica karipskih zemalja /KARIKOM/.

On je naglasio da Venecuela podržava svaku aktivnost koja promoviše diplomatiju, dijalog i kontakt među građanima Venecuele.

- Evropska unija mora da nas sasluša, da čuje našu istinu, a ne samo da sluša desničarske ekstremiste - rekao je Maduro.

On je podsjetio da je Venecuela u više navrata rekla EU i šefici vanjske politike EU Federici Mogherini da mora da sasluša Karakas.

- Oni nas uopšte ne slušaju, oni su gluhi. EU je osuđena na propast. Mogherini će propasti ako bude slušala venecuelanske desničarske ekstremiste - rekao je on.

Međunarodna kontakt grupa saopštila je juče da će poslati tehničku misiju u Venecuelu kako bi pomogla da se isporuči humanitarna pomoć i raspišu izbori.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.