12.2.2019. 21:17
0
Ambasador Venecuele u Rusiji: Guaida SAD vrbovale prije 10 godina, on je marioneta
Ambasador Venecuele u Rusiji Carlos Rafael Faria Tortosa optužuje samoproglašenog predsjednika Venecuele Juana Guaida da je vrbovan od SAD prije 10 godina.

Tortosa optužuje Guaida i da je čak svojevremeno bio poslat u Srbiju da se "obučava", prenose ruski mediji.

On je u obraćanju radnoj grupi pri gornjem domu ruskog parlamenta - Savjeta federacije - rekao: 

"Prema našim podacima, on je vrbovan prije deset godina. On je kao marioneta, iza njega stoje i govore SAD", kaže ambasador, prenosi Tass. 

RIA Novosti prenosi njegove riječi da je Guaido bio svojevremeno "na obuci" u Srbiji, ali ne precizira o kakvoj "obuci" je riječ. 

"Prema našim podacima, poslali su ga u Srbiju da se obučava, sigurno znate za to. I tada je sve počelo", rekao je Tortosa. 

Tortosa kaže da, međutim, Guaido ni sada nije dorastao zadatku koji su mu postavile SAD, prenosi B92.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.