14.2.2019. 8:52
1
Maduro: Prije ili kasnije Guaido će odgovarati pred sudom
Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro zaprijetio je čelniku opozicije Juanu Guaidou da će "prije ili kasnije" odgovarati pred sudom jer je prekršio ustav time što se proglasio čelnikom države.

Guaido, vođa Nacionalne skupštine u kojoj većinu ima opozicija, proglasio se predsjednikom prije tri sedmice, pozivajući se na ustavne odredbe i tvrdeći da je Madurova pobjeda na izborima prošle godine bila prijevara.

Većina zapadnih država priznalo ga je kao predsjednika, no Maduro i dalje kontrolira državne institucije, uključujući vojsku. 

Maduro je u razgovoru za libansku televiziju al-Majadin kazao kako Guaido želi razjediniti državu i uvjeriti vladu američkog predsjednika Donalda Trumpa da pokrene vojnu intervenciju. 

"Ako se američki imperij usudi dirnuti samo jedan list palme u našoj državi, ovo će se pretvoriti u novi Vijetnam", poručio je Maduro.

"Ta osoba, koja vjeruje da je politika igra i da može kršiti ustav i zakone, prije ili kasnije će trebati odgovarati pred sudovima", istaknuo je Maduro o Guadiou, dodavši kako je "apsolutno siguran" u to, prenosi Reuters.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.