14.2.2019. 20:16
0
Britanski parlament odbacio plan Therese May za Brexit
Donji dom britanskog parlamenta odbacio je prijedlog premijerke Therese May u kojem se traže promjene u njenom planu za Brexit.

Zastupnici nisu podržali vladinu strategiju za Brexit. Ideju nisu podržala 303 zastupnika, dok je 258 glasova bilo za, prenosi RSE.

Mnogi poslanici iz vladajuće Konzervativne partije uzdržali su se od glasanja, strahujući da May  ublažava stav o napuštanju Evropske unije bez sporazuma, odnosno da njen prijedlog isključuje Brexit bez dogovora s Briselom.

Mada ovakav ishod glasanja ne obavezuje vladu da mijenja svoju strategiju, time je ipak podriveno obećanje Therese May evropskim liderima da bi uz, izvjesne izmjene, britanski parlament mogao prihvatiti dogovor o Brexitu koji je postignut u novembru, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.