16.2.2019. 18:51
0
Tri mjeseca protesta 'Žutih prsluka': Dosta mi je pokvarenog sistema
Više hiljada 'Žutih prsluka' protestovalo je u subotu u Parizu i u ostalim francuskim gradovima, tri mjeseca od početka pobune koja traje i dalje, premda se osjeća zasićenost kada je posrijedi javno mišljenje.

U glavnome francuskom gradu, tradicionalnom okupljalištu protestanata, mirna povorka s više hiljada protestanata prošla je njegovim središtem izvikujući slogane protiv policijskih snaga koje su ih pratile. 

"Učestvovao sam u 12 od 14 prosvjeda. Dosta mi je ovoga pokvarenog sistema", rekao je prije polaska povorke jedan od protestanata, Christophe (44). 

Pokret je zaživio 17. novembra putem društvenih mreža.

Demonstranti su se tada okupili kako bi ukazali na rastuću cijenu goriva no uskoro je pokret preuzeo "širu ulogu" te su 'Žuti prsluci' sada simbol nezadovoljstva nezadovoljstva s predsjednikom Emmanuelom Macronom, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.