19.2.2019. 16:26
0
Barroso: Brexit će najvjerovatnije biti odgođen
Britanija će najvjerovatnije odgoditi Brexit i neće napustiti Evropsku uniju u martu, izjavio je u utorak bivši predsjednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso, dodajući da će blok vjerovatno prihvatiti zahtijev za produženjem kako bi se mogao baviti detaljima tog procesa.

Mislim da je najvjerovatniji scenarij da se to neće učiniti u martu ove godine. Potrebno nam je više priprema - izjavio je Barroso, koji sada obavlja dužnost neizvršnog direktora Goldman Sachsa, za Sky News, upitan da li će se Brexit realizirati 29. marta, kako je i planirano.

- Čak i da se sada postigne pozitivan sporazum, mislim da je s praktične tačke gledišta očigledno da mnogo toga nije spremno. Zato smatram da moramo doći do neke vrste produženja, i vjerujem da će, ukoliko Ujedinjeno Kraljevstvo zatraži produženje provedbe člana 50 (Lisabonskog ugovora), zemlje članice EU to, prirodno, prihvatiti - kazao je Basrroso.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.