2.3.2019. 19:48
0
Stravično: 12-godišnjak silovao šestogodišnju sestru jer je htio vidjeti kako u stvarnosti izgleda nasilje iz igrice
Dječak (12) iz Velike Britanije koji je silovao mlađu sestru (6) jer je htio vidjeti kako u stvarnosti izgleda nasilje koje je vidio igrajući igricu GTA osuđen je na godinu popravnog doma.

Dječak je zlostavljao šestogodišnju žrtvu u dnevnoj i spavaćoj sobi njihove porodične kuće dok su odrasli bili u drugoj sobi ili spavali, rečeno je na suđenju. Mlađu sestru silovao je i na Božić. 

Zlostavljanje je počelo pošto je dječak gledao snimke seksualnog čina u videoigrici GTA (Grand Theft Auto), jednoj od najpoznatijih kompjuterskih igrica na svijetu.

Prema navodima tužioca Rasel Pinea, zločin se desio u periodu oko katoličkog Božića, 25. decembra 2018. Priča je, međutim, tek sad dospjela u javnost, nakon što je maloljetnik osuđen po tri tačke optužnice za silovanje i jedne za podstrekivanje na seks.

- Svaki put prije nego što je silovao sestru dječak je igrao GTA, igricu poznatu po nasilju. Silovao je djevojčicu u trenutku dok su roditelji spavali, a sve je gledao mlađi brat. Priznao nam je da je htio provjeriti kako bi uživo izgledalo silovanje, koje je vidio u igrici - kazao je Pine.

Tužilac je dodao da je zločin otkriven početkom januara, kad je njegova sestra rekla drugarici u predškolskom da ju je brat dirao po genitalijama i silovao. Ta drugarica je to ispričala njihovoj vaspitačici, koja je obavijestila policiju i socijalnu službu.

Kada ga je policija ispitivala, on je prvobitno negirao djela, ali je kasnije priznao krivicu. Dječak, koji sada ima 13 godina, bio je ravnodušan na većini saslušanja. 

Njegova majka je rekla: 

- Mi samo želimo da ispravimo stvari i učinimo ono što je najbolje za sigurnost djece. Želim da budem sigurana da svi možemo ponovo biti porodica u nekom trenutku. Moja kćerka je bila veoma tužna zbog toga što se brinula da je to njena krivica, ali ona je veoma jaka djevojka, tako sam ponosna na nju, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.