3.3.2019. 14:20
0
SAD - Trump najavio promjene američke politike na Bliskom istoku
Američki predsjednik Donald Trump kritikovao je prethodnu vlast Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zbog loše politike u Siriji i Iraku te poručio da njegova administracija ima druge prioritete.

Trump je sinoć u Marylandu održao dvosatni govor na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) i istakao da će teroristička organizacija ISIS za dan ili dva biti poražena "hiljadu posto" te je ponovio odlučnost u namjeri povlačenja američke vojske.

"Ostavit ćemo malu grupu vojnika, ali želimo dovesti naše ljude kući. Vrijeme je za to", kazao je Trump.

Naglasivši da će njegova administracija prioritetno raditi na poboljšanju infrastrukture u SAD-u, Trump je kazao da se neće fokusirati na "beskrajne ratove".


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.