3.3.2019. 16:13
0
Proveo 39 godina u zatvoru iako nije bio kriv: Osuđen zbog ubistva žene i djeteta, sada će dobiti nevjerovatnu odštetu
Muškarac iz Kalifornije Creg Coli proveo je 38 godina u zatvoru, a onda je DNK test dokazao da je nevin. Sada je dobio pozamašnu novčanu nadoknadu, tačnije 21 milion dolara (36 miliona KM) odštete jer je proveo u zatvoru za zločin koji nije počinio.

Creg je  osuđen je 1978. na doživotnu robiju za ubistvo bivše partnerice i njenog sina. Tokom izdržavanja kazne tvrdio je da je nevin, ali je oslobođen tek 2017., poslije DNK testa.

Njegovih 38 godina zatvora navodno su najduža ukinuta zatvorska kazna u historiji Kalifornije. 
Novčanu kompenzaciju će isplatiti Grad Simi Veli, kao dio vansudskog poravnanja.

- Iako nikakav iznos ne može nadomjestiti ono što se dogodilo Koliju, rješavanje ovog slučaja bila bi prava stvar za njega i našu zajednicu - rekao je gradski menadžer Simi Velija Eric Levit, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.