7.3.2019. 21:19
0
Stoltenberg: NATO neće razmještati nove nuklearne rakete u Evropi
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas u Varšavi Rusiju da poštuje sporazum o raketama kratkog i srednjeg dometa (INF) i izjavio da NATO neće odgovoriti na kršenje razmještanjem novih nuklearnih raketa u Evropi.

„Moramo da budemo spremni, da planiramo svijet bez sporazuma INF. Mogu sasvim sigurno da kažem da će naš odgovor biti uravnotežen i koordiniran u cijelom NATO. Nemamo namjeru da razmještamo nove nuklearne rakete u Evropi“, kazao je Stoltenberg, nakon razgovora sa poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom

Generalni sekretar NATO upozorio je da Rusija već krši sporazum INF, jer razmješta svoje mobilne rakete, te je pozvao Moskvu da taj sporazum, još iz vremena Hladnog rata, poštuje, jer on predstavlja jedan od temelja bezbjednosti Evrope, pernosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.