8.3.2019. 10:05
0
Bivša rumunska tužiteljica za borbu protiv korupcije optužena bila na čelu kriminalne grupe
Rumunski tužitelji podigli su optužnicu protiv bivše rumunske glavne tužiteljice za borbu protiv korupcije Laure Codrute Kovesi, a koja je kandidat za glavnu poziciju u novom uredu Evropske unije koji se bori protiv prijevara.

Ona je optužena da je za vrijeme koje je provela kao direktorica u Nacionalnom direktoratu za borbu  protiv korupcije Rumunije bila na čelu kriminalne grupe.

Kovesi je demantirala optužbe.

Ona je na sebe navukla gnjev rumunske vlade zbog toga što je uspješno sprovela optužnice protiv stotine visokih rumunskih zvaničnika, navodi AP i dodaje da se  Vlada Rumunije žestoko protivi njenoj kandidaturi za Kancelariju javnog tužioca Evropske unije.

Kovesi je prošlog mjeseca dobila podršku dva evropska komiteta da postane direktorica kancelarije javnog tužioca EU, koja će sa radom početi 2020. godine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.