10.3.2019. 17:47
0
Nema preživjelih u padu aviona: Poginulo svih 157 putnika Ethiopian Airlinesa
Avion Ethiopian Airlinesa, koji je letio od Addis Abebe do Najrobija srušio se u nedelju ujutro, saopćili su zvaničnici Etiopije. Državna televizija Etiopije javlja da nema preživjelih. U avionu je bilo 149 putnika i osam članova posade.

Predstavnici avio kompanije saopćili su da je do pada aviona došlo nedaleko od Bišoftua, na oko 50 kilometara južno od prijestolnice Etiopije.

Iz aviokompanije Ethiopian Airlines rekli sud a će poslati svoje osoblje na mjesto nesreće kako bi uradili sve što je moguće da pomognu. Nesreća se dogodila u 8.44 sati po lokalnom vremenu.

U avionu su, kako prenosi Reuters, bili putnici iz 33 države.

Uzrok nesreće aviona još nije poznat.

"Kabinet premijera, u ime vlade i etiopskog naroda, izražava najdublje saučešće porodicama koje su izgubile najbliže u etiopskom avionu Boeing 737 na redovnom letu ovog jutra u Nairobiju u Keniji", objavila je na Twitteru kancelarija premijera Abija Ahmeda, prenosi Al Jazeera Balkans.

I kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta rekao je da će se moliti za sve koji su stradali u avionu i njihove porodice.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.