11.3.2019. 8:55
1
Orkanski vjetrovi u Njemačkoj: Poginuo vozač nakon što mu je drvo palo na automobil
Oluja praćena orkanskim vjetrom pogodila je Njemačku, što je dovelo do otkazivanja i odlaganja polazaka vozova i aviona, posebno na zapadu zemlje, a u nevremenu je poginuo jedan muškarac (47) kada je na njegov automobil palo drvo u Bestvigu, nedaleko od Kelna.

Željeznička kompanija "Deutsche Bahn" saopćila je da je obustavila regionalni saobraćaj, kao i saobraćanje vozova na dugim distancama u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, jer je nekoliko linija u prekidu pošto ih je blokiralo drveće koje je palo na šine.

Pojedini letovi s aerodroma u Frankfurtu, najprometnijeg u zemlji, otkazani su. Dva aviona koja su letjela ka aerodromu "Köln-Bonn" preusmjerena su zbog jakog vetra.

Zoološki vrtovi u Dortmundu, Wuppertalu i Hammu zatvoreni su iz predostrožnosti zbog oluje, dok se u Duisburgu srušio teretni kran i djelimično završio u rijeci Rajni.

Meteorološka služba izdala je u nedjelju upozorenje za velike dijelove zapadne i centralne Njemačke, predviđajući udare vjetra i do 120 kilometara na sat, a danas se očekuju i snježne padavine, prenosi Kurir. 


(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.