13.3.2019. 14:16
0
Pilot prijavio probleme prije pada aviona Ethiopian Airlinesa
Pilot aviona Boeing 737 MAX 8, u čijem je padu u Etiopiji poginulo svih 157 putnika i članova posade, prijavio je probleme sa letjelicom i zatražio od kontrole leta da se vrati u Adis Abebu, rekao je portparol kompanije Ethiopian Airlines Asrat Begašo.

Avion se srušio nekoliko minuta nakon što je poletio prema Najrobiju.

Prema riječima portparola, kompanija će razmotriti da li će ostati pri narudžbi još aviona ovog tipa nakon preliminarne istrage.

On je dodao da je pilot prošao obuku za Boeing 737 MAX 8 nakon što se avion istog tipa srušio u oktobru u Indoneziji.

Crne kutije iz aviona biće poslate u Evropu na analizu, ali portparol nije precizirao o kojoj je zemlji riječ. On je rekao da će odluka biti donesena danas ili sutra, prenosi Srna.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.