15.3.2019. 11:18
0
"Fatima je redovan džematlija. Jaka kiša spriječila je da ne ode na namaz tako da je Božijom voljom preživjela masakr"
Ambasador BiH u Australiji Mirza Hajrić je za Dnevni Avaz govorio o napadu na Novom Zelandu, prenosi danas Dnevni Avaz.

- Na Novom Zelandu možda možete doživjeti zemljotres ili neku drugu prirodnu nedaću, ali oružani napad kakav se dogodio u džamijama sigurno ni u primislima nikad ne biste mogli očekivati. Ovo je zemlja u kojoj se govori 160 jezika, u kojoj živi 200 nacija, u kojoj nema nacionalne i rasne mržnje. Napad koji se dogodio posebno je uznemirio Bošnjake i na Novom Zelandu i u Australiji jer je napadač masakr počinio uz slušanje četničkih pjesama koje pozivaju na klanje i ubijanje – kazao je Mirza Hajrić za Avaz.

Hajrić navodi da u Christchurchu žive dvije bošnjačke porodice. Porodice Fatime Kafedžić i Refika Šabića i svi njihovi članovi su dobro i zdravo.

- Fatima je redovan džematlija džamije u kojoj se masakr dogodio. Jutros ju je jaka kiša spriječila da ne ode na namaz tako da je Božijom voljom preživjela. U kontaktu sam s našim ljudima. Uznemireni su. Ovdje u Australiji je dosta ljudi iz Podrinja, posebno iz Srebrenice, koje je masakr na Novom Zelandu, počinjen uz četničke pjesme, podsjetio na ono što su oni preživjeli 1995. godine. Neprestano me zovu, traže informaciju više jer su u strahu za svoje prijatelje i poznanike koji žive na Novom Zelandu – navodi Hajrić za Avaz.

(Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.