16.3.2019. 20:06
0
Počelo preslušavanje materijala iz kokpita Boeinga 737
Materijal koji je snimljen u pilotskoj kabini aviona Ethiopian Airwaysa koji se prošle sedmice srušio počeli su preslušavati istražitelji nesreće, potvrdio je danas glasnogovornik francuske Agencije za istragu avionskih nesreća (BEA).

Očekuje se da će skidanje podataka trajati između četiri i pet sati, dodao je glasnogovornik.

BEA je također objavila fotografiju na kojoj se vidi da je snimač glasa iz kokpita udubljen, ali neoštećen, javio je Reuters.

Podaci do kojih bi istražitelji mogli doći na ovaj način trebali bi pomoći u odgovoru zašto se avion Boeing 737 MAX 8 srušio nekoliko minuta nakon polijetanja iz Adis Abebe, kada je poginulo 157 ljudi.


(FENA/Amila Alijagić)

Boeing 737
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.