18.3.2019. 15:51
0
Policija objavila sliku napadača iz Utrechta, građani upozoreni
Najmanje tri su osobe ubijene, a više ih je ranjeno nakon što je muškarac počeo pucati u tramvaju u nizozemskom Utrechtu, javlja BBC. Napadač je pobjegao i u tijeku je potraga za njim.

Zabilježena je pucnjava i na drugim mjestima u Utrechtu, kazao je šef nizozemskih antiterorističkih snaga Pieter-Jaap Aalbersberg, prenosi BBC. Ranije je nepoznati muškarac u tramvaju počeo pucati vatrenim oružjem, pri čemu je ubio najmanje jednu osobu, a devet je ozlijeđeno, objavljeno je ranije danas iz policije. Kasnije poslijepodne BBC je objavio da su ubijene tri osobe.

Policija je objavila fotografiju muškarca za kojega sumnjaju da je pucao po Utrechtu. Upozorili su građane da mu ne prilaze ako ga ugledaju, već da im se odmah jave. Muškarac je rođen u Turskoj, a zove se Gokmen Tanis.

Policija javlja kako ovaj napad ima sva obilježja terorizma, javlja BBC. Nizozemski premijer Mark Rutte rekao je da je "duboko zabrinut" te da će zbog incidenta biti održan krizni sastanak vlade. Počinitelj napada je u bijegu, a policija je pozvala da se sve škole u Utrechtu zatvore.

Nizozemski radio objavio je da je povećana sigurnost u sjedištu vlade u Den Haagu, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.