19.3.2019. 18:57
0
Erdogan: Ako se poljulja Turska, poljuljat će se i Sirija, Irak, Jemen, Libija, Arakan i Bosna
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan tokom obraćanja građanima u gradu Kodžaeliju, poručio je, između ostalog, da je Turska za milione ljudi širom svijeta simbol mira, blagostanja i povjerenja, naglasivši da ako se poljulja Turska, poljuljat će se i Sirija, Irak, Jemen, Libija, Arakan i Bosna.

Poručio je onima koji prijete Turskoj da najprije trebaju naučiti historiju te zemlje. 

- Oni koji prstom prijete Turskoj, najbolje bi bilo da uzmu knjige i pročitaju historiju. Oni koji nama prijete na način da ne smijemo prijeći zapadno od Bosfora, neka najprije odu i nauče historiju ove zemlje - poručio je Erdogan. 

Upravo je Turska posljednja luka u koju će se, kada im bude teško, skloniti brojna njena braća od Balkana do Kavkaza, od Turkestana do Afrike, dodao je Erdoan, a prenose agencije. 


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.