20.3.2019. 10:52
0
Opasni bajkeri će čuvati muslimane na Novom Zelandu tokom namaza
Bajkerska skupina "Mongrel Mob" obećala je podržati muslimane tako što će osigurati da se teroristički napadi poput onog na Novom Zelandu više ne ponove, piše ''Mirror''.

Piše: Haris Ahbabović

Bajkeri namjeravaju čuvati muslimane tokom molitve nakon što je terorista prošle sedmice u Christchurchu ubio 50 osoba u dvije džamije, prenosi Avaz pisanje stranih medija.

Masakr je prenosio uživo putem Facebooka, a potom je uhapšen i već se pojavio na sudu, gdje je optužen za ubistvo.

Bajkeri su obećali da će čuvati "Jamia Masjid" džamiju u Hamiltonu na Novom Zelandu.

- Podržavat ćemo i pomagati našu muslimansku braću i sestre koliko god nas budu trebali. Rečeno nam je da se naša braća i sestre plaše obavljati molitve, a mi smo odlučili biti dio sigurnosne mreže koja će im omogućiti da se mole u miru i bez straha - izjavio je predsjednik bajkerske grupe Sonny Fatu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.