21.3.2019. 18:41
0
Tajani: Odgoda Brexita jedino do 18. aprila
Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je u četvrtak kako ne želi da Brexit bude odgođen iza 18. aprila, jer bi u tom slučaju Velika Britanija učestvovala na evropskim izborima u maju.

- Mi želimo što je moguće kraću odgodu, i ne kasnije od 18. aprila-  kazao je Tajani, misleći na posljednji radni dan aktuelnog saziva Evropskog parlamenta. 

- Svaki izbor između evropskih ciljeva i onih izvan EU izazvao bi ozbiljne štete i probleme - istaknuo je Tajani.

Britanska premijerka Theresa May zatražila je od EU da odgodi datum Brexita, prvobitno zakazan za 29. mart, na 30. juni.

Evropski parlament nema ovlasti da produži britansko napuštanje EU sa ili bez sporazuma, ali treba odobriti konačni sporazum između unije i Ujedijenog Kraljevstva, prenosi Asociated Press. 


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.