26.3.2019. 10:05
0
Tri žene i beba stradali u potonuću čamca u Egejskom moru, 11 migranata spašeno
Najmanje četiri osobe, uključujući i bebu, poginule su kada je čamac s ilegalnim migrantima potonuo u području turske obale Egejskog mora, saopćili su sigurnosni izvori u utorak.

Čamac  s migrantima iz Irana i Afganistana - koji su ilegalno pokušavali prijeći na grčki otok Lesbos - potonuo je u području okruga Ayvacik u sjeverozapadnoj pokrajini Canakkale, a uzrok još nije poznat.

Turska obalna straža, potpomognuta helikopterima, izvukla je iz mora  tijela triju žena i jednu bebu dok je 11 osoba spašeno, kazali su izvori, koji su govorili pod uvjetom anonimnosti zbog ograničenja da razgovaraju s medijima.

Napori u traganju i spašavanju zaustavljeni su nakon što su spašeni migranti rekli da je na čamcu bilo ukupno 15 ljudi, dodali su izvori.

Turska je glavni put za ilegalne migrante koji pokušavaju prijeći u Evropu, posebno od 2011. godine kada je počeo građanski rat u Siriji.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.