29.3.2019. 12:22
0
U požaru u napuštenoj zgradi u Ankari poginulo pet radnika
Pet afganistanskih radnika poginulo je i 11 je povrijeđeno u požaru koji je izbio u napuštenoj trospratnoj zgradi u turskoj prijestonici Ankari u petak ujutru.

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan saopćio je kasnije da je zgrada bila napuštena i niko je nije nastanjivao, a guverner Ankare Vasip Sahin izjavio je državnim  medijima da uzrok vatre još nije utvrđen.

Snimci s mjesta požara prikazuju izgorjelu fasadu zgrade zacrnjelu od vatre, dok su prozori na ionako oštećenoj zgradi razbijeni. Vatrogasci, policajci i pripadnici službi za vanredne situacije stigli su na mjesto požara kako bi istražili štete, prikazuju snimci. 

Burak Burhan Biyikli, lokalni mještanin koji je poznavao žrtve, izjavio je da su zgradu koristile izbjeglice u Ankari za smještaj i kao mjesto za skladištenje starog papira koji su prikupljali i  prodavali. On vjeruje da je uzrok izbijanja požara  kratki spoj na električnim instalacijama.

- Oni su izbjeglice, sirotinja koja je pronašla smještaj u našoj zemlji zbog rata u Afganistanu. Ti ljudi morali su na neki način da se izdržavaju tako da su pronašli utočište u našoj zemlji - kazao je Biyikli, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.