10.4.2019. 14:31
0
Dalai Lama primljen u bolnicu
Tibetanski duhovni vođa Dalai Lama je primljen u bolnicu u glavnom gradu Indije Nju Delhiju zbog infekcije pluća i sada se osjeća bolje, rekao je danas njegov portparol.
Osamdesettrogodišnji Dalai Lama prima terapiju i vjerovatno će ostati u bolnici dan, dva, rekao je portparol Teznin Takla.

Dalai Lama je avionom došao iz Darmsale, gdje mu je sjedište, na konsultacije sa ljekarima u Nju Delhiju i primljen je u bolnicu juče.

Darmsala, u sjevernoj Indiji je sjedište Dalaj Lame od kada je pobjegao iz Tibeta 1959. poslije neuspjele pobune protiv kineske vlade.

Takla je rekao da se Dalai Lama sada osjeća mnogo bolje.

On obično provede nekoliko mjeseci godišnje u obilasku svijeta da uči budizam i govori o borbi Tibetanaca za veću slobodu u Kini.  Prošle nedjelje je govorio na konferenciji profesora i studenata u Nju Delhiju.

Na pitanje o budućnosti Tibeta u Kini ponovio je da ne traži nezavisnost za Tibet ali bi više volio "ponovno ujedinjenje" sa Kinom pod uzajamno prihvatljivim uslovima, piše Beta.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.