15.4.2019. 19:08
0
May: Izbori nisu opcija, vlada se sprema za mogućnost Brexita bez sporazuma
Britanska premijerka Theresa May izjavila je da će britanska vlada nastaviti planirati mogućnost Brexita bez postizanja dogovora, rekao je danas njen portparol.

Njen portparol je, također, rekao novinarima da premijerka ne razmišlja o raspisivanju prijeveremenih izbora kao načina da se prekine ćorsokak vezan za Brexit u parlamentu.

Evropska unija je prošle sedmice odgodila Brexit do kraja oktobra, sprečavajući, bar za sada, rizik od iznenadnog odlaska Britanije iz evropskog bloka, koji bi, kako strahuju, loše utjecao na ekonomiju, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.