18.4.2019. 9:02
0
Sjeverna Koreja tvrdi da je testirala novo navođeno taktičko oružje
Sjeverna Koreja tvrdi da je testirala novo "navođeno taktičko oružje" s "moćnom bojevom glavom", javlja BBC.

Sjevernokorejski državni mediji nisu naveli puno detalja o oružju, no analitičari smatraju da se vjerovatno ne radi o ponovnom testiranju dalekometnih projektila za koje je SAD jasno dao na znanje da ih doživljava kao prijetnju. 

Nakon posljednjeg sastanka dvojice državnih vođa, nije postignuto neko konačno rješenje glede denuklearizacije Sjeverne Koreje. Naime, u februaru su se sastali predsjednici Donald Trump i Kim Jong-un u glavnom gradu Vijetnama Hanoiju da bi pregovarali o smanjenju nuklearnog naoružanja Sjeverne Koreje, ali nisu uspjeli postići konkretan dogovor. 

Prošle sedmice je Kim Jong-un izjavio da bi za nastavak pregovora Donald Trump trebao imati "pravilan stav". 

Centralna korejska novinska agencija (KCNA) nije dala puno informacija o tipu oružja. Izvijestila je jedino da je oružje testirano na različitim metama te da je Kim Jong-un sam nadgledao testiranje novog oružja. 
 
Analitičari smatraju da se vjerovatno radi o projektilima kratkog dometa, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.