19.4.2019. 11:12
0
Novinarka ubijena u uličnim neredima
Prema medijskim izvještajima, neredi su izbili nakon što je policija izvela raciju u nekoliko kuća na tom području
Novinarka Lyra McKee (29) ubijena je u Londonderryju u Sjevernoj Irskoj u uličnim neredima. Nerede su izazvali disidenti republikanci koji su izazvali nerede nakon niza policijskih pretresa u četvrtak navečer, piše BBC.

Na policijske automobile bacali su i Molotovljeve koktele. Zamjenik šefa policije Mark Hamilton rekao je da pucnjavu tretiraju kao "teroristički incident". 

Prema medijskim izvještajima, neredi su izbili nakon što je policija izvela raciju u nekoliko kuća na tom području. Jedna novinarka, koja se javljala s mjesta događaja, rekla je da je napadač "došao iza ugla i počeo nasumice pucati prema policijskim vozilima".

Potpredsjednica irske stranke Sinn Féin, Michelle O'Neill, izjavila je da je šokirana i žalosna zbog tragičnih vijesti o smrti mlade novinarke.

- Bezrezervno osuđujem odgovorne za ubistvo ove mlade žene - kazala je O'Neill, piše Faktor.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.